Novi projekti na Jahorini

Novi projekti na Jahorini – U narednu zimsku sezonu  ulazimo sa 5 novih instalacija. U proteklom periodu smo svedoci ubrzanog razvoja olimpijske lepotice Jahorine. Započeti su veliki radovi na infrastrukturi, kao i veliki investicioni projekti, od kojih izdvajamo: izgradnja najmodernijeg sistema za osnežavanje, uređenje ski staza, novih ski liftova, kabinske gondole, kao i osvetljenje novih staza.

Jahorina ulazi nikad spremnija u zimsku sezonu 2021/2022 i sa najboljom ponudom za sve ljubitelje zime i planine. Sa 5 novih instalacija, kapacitet skijališta će se povećati za čak 9.500 skijaša na sat.

GONDOLA POLJICE– najsavremenija Gondola na najfrekventnijoj centralnoj lokaciji Poljice, trenutno spada u najveće projekte na Jahorini. Gondola Poljice je najnovije tehnologije, sa svetlosnim efektima, najnovijim kabinama, a samim tim povećaće kapacitet od 3.600 skijaša na sat. Polaz i izlaz Gondole Poljice će kreirati italijanska dizajnerska kuća Pinifarina. U polaz gondole će biti smeštena prodajna mesta i ostali prateći sadržaji, a izlaz gondole će biti povezan toplom vezom sa Olimp barom.

ŠESTOSEDNE ŽIČARE RAJSKA DOLINA I OBUĆINA BARE – Trenutno su u izgradnji dva nova šestoseda. Jedan šestosed se nalazi u Rajskoj dolini, čiji će kapacitet biti 2.400 skijaša na sat. Drugi projekat je prebacivanje šestoseda Poljice u naselje Trnovo, Obućina bare, gde se trenutno vrše radovi na uređenju terena. Kapacitet i ovog šestoseda će biti 2.400 skijaša na sat. Ovaj deo Jahorine će dobiti nove ski staze, koje će biti prekrivene sistemom za osnežavanje.

DVA SKI LIFTA TIPA SIDRO – Rajska dolina, najlepši deo Jahorine, će biti upotpunjena sa dva nova ski lifta, po imenu Javor, koji će prevoziti skijaše skroz do polaza staze Spust, gde se 1984.godine održalo olimpijsko takmičenje. Ukupan kapacitet ove dve instalacije će biti 1950 skijaša na sat.

SISTEM OSNEŽAVANJA NA 7 KM SKI STAZA – Već postojeći, Technoalpin sistem osnežavanja, proširuje se i nadograđuje na 7 km ski staza. Planirano je da se izvrši ugradnja 15 lansera i 14 snežnih topova, odnosno ukupno 29 novih uređaja za osnežavanje. Ugradnjom novih uređaja, Jahorina će ukupno imati 18 km ski staza prekrivenih sistemom za veštačko osnežavanje.

OSVETLJENJE SKI STAZE NOVAK ĐOKOVIĆ- Jahorina je jedina planina, koja ima tu privilegiju i čast, da njena ski staza nosi naziv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Svi ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati ovome projektu, tj.osvetljenju staze dužine 1.000m. Tako će se dodatno proširiti ponuda u večernjem terminu na ukupno 5 km staza za noćno skijanje.

MODERNIZACIJA DVOSEDA OGORJELICA – Čuveni dvosed Ogorjelica je najveći podsetnik na period Olimpijade na Jahorini, te samim tim zaslužuje posebnu pažnju. Njegova polazna i izlazna stanica dobijaju novi moderniji izgled. Ovaj projekat je obradovao mnoge ljubitelje planine, izazvao odlične reakcije i mnoštvo pozitivnih komentara.

PROŠIRENJE UGOSTITELJSKOG OBJEKTA OLIMPIJSKI BAR – Olimpijski bar se nalazi na samom vrhu Jahorine, kod velikog jezera. Poznat po najboljoj gastronomskoj ponudi, dobiće novu terasu sa nalepšim pogledom na vrhove i obronke planine. Terasa Olimp bara se širi na 400m2, na dve etaže, a dobiće još jednu kuhinju sa svim pratećim elemntima. Olimpijski bar će tako dobiti 100 novih mesta, a u novom ambijentu će moći da uživa znatno veći broj ljubitelja Jahorine.