Letnja ponuda na Jahorini

Letnja ponuda na Jahorini

Jahorina je u celom svetu poznata po zimskom turizmu i sportovima, međutim na Jahorini su se razvili i mnogi drugi vidovi turizma i u letnjem periodu. Na Jahorini se održavaju različiti skupovi, seminari, kongresi, škole u prirodi, đačke ekskurzije, sportska takmičenja i pripreme sportista, studentske manifestacije i ujedno predstavlja idealno mesto za opuštajući odmor tokom cele godine.

Letnja ponuda na Jahorini

Tim bilding na Jahorini je bitan za jačanje timskog duha i motivacije unutar tima uz razne aktivnosti na planini. Tim bilding program vam pomaže da smanjite akumulirani stres, da razvijete samopouzdanje i timski duh, da kreativno rešite probleme uz druženje, rekreaciju i zabavu i da izvučete najbolje iz sebe i svog tima.

Letnja ponuda na Jahorini

Kongresi i seminari na Jahorini – u hotelima Termag, Vučko, Lavina, Board, Bat Hotel Bistrica, možemo organizovati seminare, prezentacije, kongrese, konferencije iz raznih oblasti. Hoteli raspolažu sa velikim konferencijskim salama opremljenim neophodnim audio-video i vizuelnim sadržajima. Svi prostori su opremljeni bežičnim internetom, sistemom za multimedijalne prezentacije, vrhunskom rasvetom i pratećom opremom. Po mnogim istraživanjima, Jahorina je jedna od vodećih destinacija za održavanje svih vidova kongresa i seminara u regionu,

Letnja ponuda na Jahorini

Škola u prirodi na Jahorini je idealna kombinacija klasične nastave i aktivnog boravka u prirodi. Deca uče o prirodi, razvijaju ekološku svest, brigu o životinjama i uživaju u prirodnim lepotama Jahorine uz druženje i smeh. Ovaj program za decu ima veliku vrednost u psihološkom i pedagoškom smislu.

Letnja ponuda na Jahorini

Sportski kampovi na Jahorini – pripreme sportista na Jahorini se već dugi niz godina održavaju na planini, jer Jahorina ima izuzetan položaj i prirodni ambijent za visinske pripreme sportista. Olimpijski centar Jahorina ima otvoreni fudbalski teren, košarkaške terene, veliki broj hotela sa bazenima Wellness i Spa centrom, staze za trčanje, za biciklizam i planinarenje. Zbog dobre organizacije boravka sportista i idealne nadmorske visine, na Jahorini svake godine borave najpoznatije sportske ekipe na pripremama. Odbojkašice reprezentacije Srbije u sklopu priprema za svetsko prvenstvo u junu 2018 boravile su na Jahorini. Na svetskom prvenstvu u Japanu osvojile su zlatnu medalju i dokazale da je naporan rad i boravak na Olimpijskoj lepotici dao vrhunske rezultate.

Letnja ponuda na Jahorini

Vožnja kvadovima na Jahorini – uz pomoć kvadova ćete na uzbudljiv način istražiti planinu, preko šumskih livada i obronaka Jahorine. Ukoliko ste ljubitelj istraživanja prirode i željni adrenalina, sigurno ćete zavoleti i kvad avanturu. Doživite Jahorinu na jedan drugi način, uživajte u nestvarnim predelima i pejzažima, nezaboravnom zalasku sunca i napravite fotografije za pamćenje!

Letnja ponuda na Jahorini

Biciklizam na Jahorini/ Mountain bike je jedan od najatraktivnijih letnjih sadržaja koje nudi Jahorina. Istražite netaknute šumske puteve i kada dostignete svoj cilj, uživajte u nagradi – pogledu na prelepe predele Jahorine. Netaknuta priroda i veliki broj staza će oduševiti svakog ljubitelja adrenalina i ovakvog vida ekstremnog sporta.

Letnja ponuda na Jahorini

Branje borovnica i lekovitog bilja
Prošetajte Jahorinom u proleće i leto i uživajte u svim njenim lepotama, a posebno u branju lekovitog bilja kojim Jahorina obiluje. Naići ćete na polja majčine dušice, hajdučke trave, nane, kantariona, uživajte u mirisima i bojama poljskog cveća, kao i branju čajeva koje možete konzumirati tokom čitave godine. Pored lekovitog bilja, planina obiluje borovnicama, brusnicama i šumskim jagodama, koje sazrevaju početkom avgusta. Napravite kratak predah u hotelu Termag, gde možete probati jedinstveni jahoriniski čaj i kolač od borovnica, koji je postao i brend Jahorine.

Letnja ponuda na Jahorini

Pešačenje i planinarenje Jahorinom – Najbolji način da upoznate neki kraj, ljude i običaje je svakako pešačenje i planinarenje. Na Jahorini možete uživati u njenim zelenim predelima i svim prirodnim lepotama koje planina može ponuditi, a sve to uz rekreaciju i kretanje u pirodi.

Letnja ponuda na Jahorini

Panoramska vožnja šestosedom – Ukoliko leti boravite na Jahorini, poseban doživljaj je panoramska vožnja šestosedom. Šestosed Poljice ili Ogorjelica izlazi na vrh Jahorine uz mogućnost obilaska veštačkog jezera. Šestosed za panoramsko razgledanje u letnjem periodu radi vikendom od 10h-17h, a za veće grupe i radnim danima uz prethodnu najavu Olimpijskom centru Jahorina.

Letnja ponuda na Jahorini

Paraglajding – Severna strana i plato Jahorine su idealni za sve ljubitelje ovog ekstremnog sporta. Posebno su atraktivni desantni letovi sa visinskom razlikom od 900m, i to sa vrha Jahorine 1916m do Vrhprače na 1010 metara nadmorske visine. Organizovani su kursevi za početnike, koji traju od 5 do 7 dana, a napredni kursevi traju duže, od 1 do 2 meseca.

Letnja ponuda na Jahorini

Paintball na Jahorini – Paintball je sport u kome su aktivni mozak i mišići, a opet zahteva izuzetnu spretnost, fizičku pripremljenost, brzinu i timski duh. Na Jahorini je uređen otvoreni teren na kome može igrati od 2-10 igrača. Tvorac ovog projekta na Jahorini je Aero Klub Istočno Sarajevo.

Letnja ponuda na Jahorini

Alpin Koster – Letnja turistička sezona na Jahorini će biti bogatija izgradnjom alpin kostera na Jahorini. Po projektu, to će biti najduži alpin koster u Evropi, koji će ići od jezera sa vrha Jahorine do podnožja planine. Predviđena dužina je oko 2.5 km i predstavljaće najveću atrakciju na Jahorini u toku letnje sezone.

Letnja ponuda na Jahorini